Ruzie bij een erfenis

Na het overlijden van de laatst overgebleven ouder is er ruzie. De verwijten vliegen over en weer.
De ene zus heeft haar vader elke week geholpen met boodschappen, de andere zus was vooral afwezig. Verdriet, frustratie, onzekerheid en schuldgevoelens staan een goed gesprek in de weg. De verdeling van de erfenis dreigt uit handen aan advocaten te worden gegeven…

Het verdelen van de erfenis is niet alleen het fysiek scheiden van boedel en geld. Emotie speelt een belangrijke rol en staat goede communicatie in de weg. Hierdoor zijn erfenissen vaak een bron van ruzie en onenigheid. Broers en zussen die normaal gesproken een normale relatie hebben, vliegen elkaar plotseling in de haren.

ruzie na een erfenis

ruzie na een erfenis


Een advocaat of notaris kan bij problemen de fysieke scheiding van de boedel regelen. Dit kan echter leiden tot een verslechtering van de onderlinge relatie. Het verdelen van de erfenis met behoud (of verbetering) van de onderlinge relatie, dat is het doel van mediation.

Mediation kan bij de verdeling een belangrijke rol spelen. Eventueel in samenspraak of met samenwerking met een advocaat of notaris.

Neem voor meer informatie over hulp bij een erfenis gerust contact met ons op. Contact opnemen kan telefonisch(06) 101 67 390 of via het contact formulier ›